Caracteristici
Borken-Bisulfit de potasiu 100 g
Pentru limpezirea mustului si a vinului si pentru conservarea muraturilor
Dozare
1. Pentru limpezirea mustului de struguri sănătoși - 10 g / 100 litri.
2. Pentru limpezirea mustului din struguri ușor putrezi - 15 g / 100 litri.
3. Pentru limpezirea mustului din struguri putred - 30 g / 100 litri.
4. Pentru strugurii măcinați înainte de începerea fermentației vinului roșu - 20 g / 100 litri.
5. Pentru conservarea săptămânală a mustului pe vreme rece - 40 g / 100 litri.
6. La imbutelierea vinului:
-sulfurare redusa - 110 g / 100 litri.
-sulf mediu - 20 g/100 litri.
-forță-sulf - 30 g / 100 litri.
7. Pentru tratarea anumitor boli si pentru eliminarea defectelor vinului in functie de tipul si gradul bolii - 20-40 g/100 litri.
8. Pentru legume murate - 5 g / 100 litri.
Utilizarea metabisulfitului de potasiu reprezintă o necesitate pentru industria alimentară, având în vedere acțiunea sa antiseptică și conservantă. În cazul fructelor și legumelor deshidratate, aditivul E224 mărește perioada de păstrare a acestora, are un efect pozitiv în menținerea culorii, aromei și protejează acidul ascorbic (vitamina C), împiedicând degradarea sa.
A nu se pune in apa fierbinte!
Se dizolvă pulberea de disulfit de potasiu într-o cantitate adecvată de vin (must) și se toarnă soluția într-un butoi. A se păstra într-un loc uscat, întunecat. Odată deschis, închideți bine punga și eliminați cât mai mult aer.
Sulfurare de la 10 - 30 g/hl.
Recenzii
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Spune-ti parerea despre acest produs