Caracteristici
Presa fonta pentru napolitane 25x15 cm
Material: fontă, metal, lemn
Dimensiune: 16,5x 13 cm din suprafața de coacere; 45 cm lungime cu mâner
Dimensiune cutie : 46 x 15 x 6 cm
Greutate brută: 2,6 kg
Greutate netă : 2,4 kg
Poate fi folosit: peste flăcări deschise și în interior peste flăcări cu gaz.
Curățare: Lubrifiați cu ulei sau grăsime după fiecare utilizare pentru a preveni ruginirea.
Utilizare: înainte de prima utilizare, îndepărtați ceara de protecție antirugină. Pentru aceasta, spălați, clătiți și ștergeți complet uscat cu un detergent lichid neutru de spălat vase. Ungeți cu grăsime sau ulei și încălziți bine. Se lasă să se răcească și se spală din nou așa cum este descris mai sus.
Iti recomandam: pentru coacere napolitane dulci sau sărate și ciulini de brânză A se
păstra într-un loc uscat! Nu este sigur pentru mașina de spălat vase. Nu se utilizează la cuptorul cu microunde!
Idee de rețetă pentru napolitane: ingrediente: 250 g unt, 250 g brânză rasă, 100 g făină fină, 1 praf de copt, 300 ml smântână, 2 ouă. Se toarnă făina într-un castron, se amestecă praful de copt și se sare după gust. Zdrobiți untul în făină și amestecați-l în brânza rasă. Se framanta cu smantana pana se obtine un aluat lucrat uniform. Din aluat formăm bile mici. Așezați bilele, câte patru, în placa pentru napolitane încălzita bine, și prăjiți-le peste o flacără de gaz pentru câteva minute.
Dacă doriți să faceți o napolitană dulce, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 100 g făină
- 60 g unt
- 60 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 10 ml lapte
- 1 ou
Pregătire:
- amestecați zahărul și untul până se spumează
- se adaugă ouăle, zahărul vanilat, laptele și făina, se lucrează până se omogenizează și se odihnesc cca. 20 de minute
- ungeți cuptorul cu napolitane cu ulei, încălziți-l, adăugați aluatul cu o lingură și prăjiți napolitele crocante
Varianta de reteta, dacă doriți să faceți o cantitate mai mare pentru reteta cu branza (saratele), veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kg de făină
- 250 g margarină
- 200 kg brânză rasă (telemea)
- sare după gust (aproximativ 1 linguriță)
- 2 cutii mici de smantana, cantitatea se ajusteaza
- 2 oua
Pregătire:
- amestecam faina cu margarina, adaugam sarea
- se adauga ouale, smantana, branza si se framanta bine
- formează găluște mici și prăjește aluatul în forma pentru napolitane încălzita
Recenzii
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Spune-ti parerea despre acest produs